Efter några inköp på nätet och efter några vandringar i naturen är det dags att börja sno ihop Fésalvan som jag skrivit om tidigare. Fläderblommorna har legat i olivolja i en dryg vecka och nu ska bland annat timjan och ringblomma ner i smörjelsen. Och naturligtvis ”Gräs som vuxit på en älvatron”! Sådant gräs skymtar fram i bildens högra nederkant.

Den som har läst Pia Fredrikssons och Rose-Marie Wessunger-Arvidssons underbara bok Bli Häxa från slutet av 80talet minns kanske receptet på Cernunnos Rökelse för magi som rör lust och kåthet? Den behornade guden har många namn, några är urgamla och några är nya: Gamle Getöga, Frestaren, Horn-Pelle, Bockfot, Satyren etc. De Kristna som kom och missionerade ställde gamle Fan i skamvrån och förvandlade honom till ”The Usual Suspect” par excellens. Dock var det väl mest en fråga om smuts-propaganda från kyrkans sida för att få fler av själarnas marknadsandelar. Gamle Getöga är visserligen en tuff läromästare men han är i alla fall ärlig och hycklar inte om vem han är!

I boken Bli Häxa nämns ett recept som bland annat innehåller kyrkrökelse, malört, järnört, vin, honung och annat smått och gått (och DYRT!). Jag rör ihop denna ”Luströk” och rapporterar tillbaka när det är klart 🙂 Blir det bra, och om något blir över, kanske jag kan sälja lite av överskottet i butiken ifall någon är intresserad.

 Ha det gott!
 Följ bloggen så missar du inga uppdateringar 🙂